10 Servicii, altele decat vacantele, pe care le poate presta un pet sitter

pastedGraphic.png

   Daca activitatea ta ca pet sitter include vizite, cazare, plimbari sau o combinatie intre acestea, inseamna ca majoritatea cererilor au fost pentru astfel de servicii si acestea iti aduc majoritatea incasarilor.

Ca multi alti pet sitteri, ai observat ca cererile acestea au scazut dramatic de cand pandemia de COVID-19 a fortat multi stapani de animalute sa isi anuleze vacantele, iar multi clienti care apelau la plimbari de caini si-au mutat biroul acasa si au posibilitatea sa isi plimbe proprii caini in timpul programului.

   Este timpul sa gandim “outside the box” si sa iesim din zona de confort pe care ne-am creat-o furnizand aceleasi servicii prin identificarea altor nevoi pe care stapanii de animale le-ar putea avea si in felul acesta sa ramanem pe linia de plutire.

Un studiu din ianuarie 2017 realizat cu un numar de 1330 de pet sitteri din toata lumea (majoritatea USA) a identificat 3 principale motive pentru care stapanii de animale apeleaza la serviciile acestora:

 1. Deplasare in interes personal/vacanta (98%).
 2. Deplasare in interes de serviciu/delegatie (90%).
 3. Program de lucru prelungit (82%).

Nici o surpriza pana aici, dar acest studiu a indicat ca nu doar acestea sunt motivele pentru care se apeleaza la un pet sitter. Pe masura ce ti-ai creat portofoliul de clienti, ai observat probabil ca clientii au o varietate de situatii, in afara de anualul concediu la mare si orele lungi de la birou, pentru care solicita vizitele unui pet sitter sau dog walker.

Mai mult de jumatate din respondentii studiului au descoperit urmatoarele motive aditionale pentru care au primit cereri:

 1. Clientul este in oras, dar participa la un eveniment (nunta, concert, petrecere etc)
 2. Clientul are un pet cu nevoi speciale si are nevoie de administrarea tratamentului la ore specifice
 3. Clientul are un puiut care are nevoie de mai multa atentie.
 4. Clientul este spitalizat sau imobilizat vizic si nu este capabil sa aiba grija de propriul pet.
 5. Clientul are un animal batran care are nevoie de atentie suplimentara.
 6. Clientul are grija de un alt membru al familiei care este bolnav.
 7. Clientul este plecat intr-o excursie scolara, eveniment sportiv cu copiii sai.
 8. Clientul este plecat in luna de miere.

Cum putem promova alte servicii pentru a atrage noi clienti?

La fel cum ti-ai croit serviciile tale special pentru stapanii de animale calatori cand ti-ai inceput activitatea, tot asa si ei considera ca ar trebui sa apeleze la tine doar cand sunt plecati din oras. Dar, asa cum indica studiul de mai sus, pet sitting-ul in vacante e doar unul din multele motive pentru care stapanii de animalute se pot bucura de serviciile tale. Asadar e cazul sa ii anunti!

Cu vacantele anulate si orele de la birou transformate in telemunca, multi stapani de animale pur si simplu nu se gandesc ca ar avea nevoie de un pet sitter. Din aceasta cauza, promovarea afacerii tale in aceasta perioada este deosebit de importanta.

O promovare inteligenta identifica nevoile clientilor si le ofera o solutie pe masura. Ca profesionist, sigur ai o multime de solutii minunate, dar trebuie sa le atragi atentia clientilor tai ca sa fie constienti de nevoile lor, pe care le poti adresa prin serviciile tale.

Folosind motivele invocate de acest studiu (altele decat vacante si programul de birou), poti pune urmatoarele intrebari ca sa iti faci clientii sa apeleze la tine chiar daca se afla acasa:

 1. Ai nevoie sa iti viziteze cineva animalutul ca sa verifice ca e totul in regula in timp ce participi la o petrecere privata, concert, eveniment, drumetie, vizita la un muzeu etc?
 2. Ai un animal cu nevoi speciale si un pet sitter profesionist ar fi solutia ideala ca sa te ajute cu acesta?
 3. Ai un puiut care are nevoie de extra atentie, joaca, iesiri dese afara ca sa invete mai repede sa nu-si mai faca nevoile in casa?
 4. Daca esti bolnav, in spital, imobilizat la pat, iti doresti sa se ocupe un profesionist de animalutele tale ca sa fii fara grija asta?
 5. Esti nevoit sa te izolezi la domiciliu, dar asta inseamna ca nu ii mai poti oferi cainelui tau miscarea de care are nevoie. Nu mai bine apelezi la un dog walker sau la cazarea acestuia la pet sitter acasa pe perioada carantinei unde beneficiaza de tot ce are nevoie?
 6. In timp ce ai grija de un membru al familiei bolnav, ai nevoie de cineva care sa aibe grija de animalutele tale?
 7. Te casatoresti?  Pe perioada fericitului eveniment si chiar in luna de miere cine o sa aiba grija de animalutele tale?
 8. Animalutul tau are nevoie de o vizita la veterinar/groomer, dar nu te poti deplasa sau nu ai timp?
 9. Cainele tau tanjeste dupa socializare, dar din cauza distantarii nu mai poti interactiona cu alti stapani in locuri publice. Cazarea la un pet sitter care are gradinita de catei e solutia ideala.
 10. Cainele tau este extrem de energic si agitat, fapt care nu te lasa sa te concentrezi la sedintele online si ai avea nevoie de cineva care sa-l scoata la o plimbare lunga in parc?

Sigur ca restrictiile actuale in vigoare interzic concertele sau petrecerile/nuntile mari, dar oamenii tind sa se indrepte spre evenimente in aer liber, intalniri intime cu familia, scurte drumetii la munte, etc si nu este placut sa stea tot cu gandul la puiul lor de acasa. Este foarte probabil ca oamenii sa se intereseze de evenimente locale sau activitati unde distantarea sociala este posibila si trebuie sa te interesezi spre ce anume se orienteaza clientii din zona ta si sa incluzi aceste activitati in anunturile tale de promovare, crescandu-ti astfel sansele de a te afla prin rezultatele cautarilor lor.

Mai poti obtine clienti noi care au animale cu nevoi speciale si ar beneficia de grija ta, prin crearea unor relatii de business cu veterinarii din zona ta, care cel mai probabil au in baza de date astfel de pacienti si te pot recomanda mai departe. 

Apropo de medici, in aceasta perioada, o multime de medici sunt suprasolicitati la locul de munca si se afla in imposibilitatea de a se ocupa de animalutele lor. O idee foarte buna este sa facem networking cu persoane din domeniul medical (doctori, rezidenti, asistente etc), sa intram pe grupurile frecventate de medicii din linia 1 care au deseori garzi prelungite si sunt mult prea obositi in aceasta perioada pentru a le satisface toate nevoile animalelor lor. 

Multi pet sitteri au observat o crestere in cererea de pet taxi de la persoane imunocompromise, care prefera sa nu iasa din casa, dar care au nevoie sa isi trimita animalutul la veterinar, la salon, etc. Daca dispui de un mijloc de transport propriu, este o idee buna sa introduci si transportul in lista ta de servicii. 

Daca pandemia continua sa iti afecteze afacerea, este usor sa te simti descurajat. Dar acum este momentul sa practici aceeasi perseverenta si creativitate cu care ti-ai inceput activitatea. 

Succes in toate!